VENLO - VVV-Venlo schaft met ingang van 1 januari de verenigingsstructuur af en wordt, om verder te kunnen professionaliseren, een besloten vennootschap. Hans Soentjens (algemeen directeur) en Marco Bogers (commercieel directeur) vormen dan de statutaire directie van de nieuwe BV.

Een driekoppig stichtingsbestuur, onder voorzitterschap van Hai Berden, zal wat meer op afstand gaan functioneren maar houdt verantwoordelijkheid voor het beleid en het toezicht daarop.

Een adviesraad, met leden uit de achterban, zal het bestuur terzijde staan.

Berden zei tegen Voetbal International dat de reorganisatie "noodzakelijk is om een professionaliseringsslag te maken. En bovendien is de huidige, sinds jaren bestaande, structuur door de veranderende omstandigheden niet meer goed passend."

Mario Captein

Door de reorganisatie vervalt de functie van technisch directeur. Dat betekent dat Mario Captein bezig is aan zijn laatste maanden bij VVV-Venlo in die functie. Zijn contract, dat afloopt op 1 juli 2012, zal niet worden verlengd.

"VVV-Venlo heeft me de kans geboden om te werken op eredivisieniveau", reageerde Captein. "Ik heb leerzame jaren achter de rug, maar acht de tijd rijp om nu een volgende stap te maken."