HAMBURG - Het is nog de vraag of Wesley Sneijder dinsdag met Oranje kan spelen tegen Duitsland. De middenvelder van Internazionale kreeg maandag vlak voor het einde van de training een tik op zijn kuit en moest daardoor het veld verlaten.

"Het zag er op dat moment niet goed uit, het is even afwachten wat de reactie dinsdag is'', aldus bondscoach Bert van Marwijk.

''Ik hoop dat Wesley kan spelen, maar het kan ook zijn dat het niet zo is. We missen al wat spelers, dit moeten we er niet bij hebben'', aldus Van Marwijk.

''Ik had graag eens mijn groep compleet gehad, want dit is niet zomaar een wedstrijd.''

Ongelukkige actie

Sneijder liep de blessure op in een duel met Gregory van der Wiel. Van Marwijk noemde die botsing 'een ongelukkige actie'.

De verdediger van Ajax was afgelopen week licht geblesseerd, maar is weer speelklaar.

John Heitinga, Joris Mathijsen die zondag samen met Sneijder eerder afhaakten, deden ook weer alles mee bij de training in de Imtech Arena van Hamburger SV.

Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar keert dinsdag terug in de spits, als vervanger van Robin van Persie. De speler van Schalke 04 zal vanwege een gebroken neus met een masker spelen.

Edson Braafheid mag opnieuw links achterin beginnen, als vervanger van de geblesseerde Erik Pieters.

Mark van Bommel en Kevin Strootman vormen tegen de Duitsers naar verwachting het controlerende blok op het middenveld. De wedstrijd in de uitverkochte Imtech Arena begint om 20.45 uur.

Vermoedelijke opstelling Oranje:

Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen en Braafheid; Van Bommel en Strootman; Kuijt, Sneijder of Wijnaldum en Babel; Huntelaar.