RIYAD - Het voetbalelftal van Saudi-Arabië heeft zijn kans op deelname aan het WK van 2014 behouden. Bondscoach Frank Rijkaard zag zijn ploeg vrijdagavond in het Koning Fahd-stadion in Riyad met 3-0 winnen van Thailand.

De doelpunten vielen pas in het laatste halfuur. Naif Hazazi, Ahmed Al Fraide en Mohammed Noor scoorden. De laatste benutte vlak voor tijd een strafschop na een overtreding van Theerathon Bunmathan. Deze kreeg bovendien rood.

Door deze zege is Saudi-Arabië in de Aziatische kwalificatiegroep D nu tweede achter Australië met vijf punten uit vier duels. De koploper staat op negen. Thailand en Oman zijn met vier punten ook nog volop in de race.

Rijsbergen

Voor Indonesië, waar Wim Rijsbergen de technische leiding heeft, is die voorbij. De oud-international verloor met zijn selectie voor de vierde keer op rij. Ditmaal was Qatar in Doha veel te sterk: 4-0.

De Indonesiërs, die pas twee keer scoorden en al twaalf doelpunten tegen kregen, zijn uitgeschakeld. Iran en Qatar zijn de favorieten in groep E. Bahrein heeft ook nog kans door te gaan.