EINDHOVEN - De supportersvereniging van PSV ziet vanwege vrees voor rellen af van een georganiseerde reis voor fans uit Eindhoven naar het duel tegen Legia Warschau in de Europa League.

De angst bestaat dat de aanhangers van de club samen met sympathiserende supportersgroepen de confrontatie met PSV-supporters willen zoeken.

Dat schrijft de supportersvereniging donderdag in een bericht. De risico's zijn ondanks politietoezicht niet aanvaardbaar, is de overweging.

PSV moet op 30 november op bezoek in Warschau. Of er überhaupt PSV-fans naar Polen gaan is nog onzeker. De kaartverkoop aan de supporters moet nog beginnen.

Antisemitisch

Bovendien wacht Legia mogelijk nog een disciplinaire straf vanwege het gedrag van de eigen aanhang voor de groepswedstrijd tegen Hapoel Tel Aviv. De Poolse thuissupporters rolden toen een antisemitisch spandoek uit.

De UEFA zou volgende week kunnen bepalen dat Legia de wedstrijd tegen PSV helemaal zonder publiek moet spelen. De Brabantse club waarschuwt de fans voor het financiële risico als ze toch op eigen gelegenheid gaan.