LONDEN - Arsenal maakte afgelopen weekeinde indruk met een zege (3-5) op stadsgenoot Chelsea. Maar volgens Rafael van der Vaart zijn niet 'The Gunners' de beste club van Noord-Londen, maar is dat 'zijn' Tottenham Hotspur.

''Wij zijn beter dan Arsenal'', zei Van der Vaart maandag. ''In de laatste zeven wedstrijden hebben we zes keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. Het is een lang seizoen, maar ik denk dat we een grotere en betere selectie hebben.''

Tottenham staat momenteel vijfde in de Premier League, met evenveel punten als Chelsea dat echter een duel meer heeft gespeeld. Arsenal is zevende.

Chelsea en Arsenal waren de afgelopen twintig jaar met afstand de beste clubs van de Engelse hoofdstad, maar onder coach Harry Redknapp toont Tottenham een mooie progressie.

Manchester City

Van der Vaart denkt zelfs dat 'Spurs' dit seizoen kan strijden om de tweede plek in de Premier League, achter in het zijn ogen ongenaakbare Manchester City. ''Man City is het beste team. Daaronder heb je een hoop sterke teams, waaronder Tottenham.''