ALMELO - Niklas Moisander wees zondag na de zege met AZ bij Heracles Almelo (0-1) direct op de stand in de eredivisie. De koploper uit Alkmaar heeft nu zes punten voorsprong op PSV en FC Twente, die zaterdag in een onderling treffen gelijk hadden gespeeld.

''Doordat die twee teams punten verloren, zat er bij ons best veel druk op'', sprak Moisander. ''Maar we zijn rustig gebleven, ook toen het doelpunt lang uit bleef.''

AZ maakte in het Polman Stadion het spel, maar kwam nauwelijks tot uitgespeelde kansen. ''We creëerden te weinig, waren een beetje ongelukkig.'' Met een individuele actie zorgde Adam Maher op de valreep toch voor een driepunter.

Weinig indruk Altidore

Vooral in en rond het strafschopgebied van Heracles wisten de spelers van AZ elkaar moeilijk te vinden. Jozy Altidore kon opnieuw weinig indruk maken op de spitspositie.

''Het was moeilijk voor Jozy. Dat lag niet alleen aan hem. Hij wil heel graag, maar we vinden hem nog te weinig.''

Lof

Lof had de AZ-aanvoerder voor Etiënne Reijnen en Celso Ortiz, die respectievelijk de geblesseerde Dirk Marcellis en Brett Holman vervingen.

''Etiënne staat daar bijna nooit, maar speelde een heel sterke wedstrijd. Celso is met de bal aan de voet ijzersterk. En het voordeel is dat bij ons iedereen weet wat van hem verwacht wordt. Ook de invallers. Er is duidelijkheid over de manier van spelen, dat is het belangrijkste.''