ALMELO - Het geduld van AZ en trainer Gertjan Verbeek betaalde zich zondag in Almelo uit. De koploper van de eredivisie sloeg tegen Heracles vlak voor tijd toe, door een fraaie treffer van Adam Maher (1-0).

''Ook als het 0-0 was gebleven, hadden we onszelf niets kunnen verwijten'', aldus Verbeek. ''We zijn erin blijven geloven en dan dwing je uiteindelijk nog een doelpunt af ook, dat is heel knap in deze moeilijke omstandigheden.''

Verbeek: ''Uiteindelijk was het denk ik op basis van het vertoonde spel niet onterecht. We waren dominant, maar Heracles speelde goed georganiseerd en dat hielden ze lang vol."

"Daardoor kregen we niet zoveel grote kansen. Je moet dan een momentje hebben en dat had Adam Maher. Een fantastische goal, al weet ik niet hoe hij het voor elkaar kreeg. Het kwam ons goed uit.''

Titel

Aan de titel wil Verbeek voorlopig nog niet denken. De doelstelling van AZ blijft om bij de bovenste vijf in de eredivisie te eindigen.

''Pas als je er na twintig wedstrijden nog zo goed voor staat, moet je eens kijken of je de doelstellingen moet aanpassen."