NIJMEGEN - Ze moesten er 451 minuten op wachten bij NEC, maar de eerste competitietreffers sinds half september leverden de ploeg dan ook prompt een zege op.

Na zes nederlagen op rij won de formatie van Alex Pastoor zondag in de eigen Goffert met 3-1 van het eveneens geplaagde FC Utrecht.

De laatste keer dat NEC in de competitie scoorde, was op 16 september in het thuisduel met NAC Breda via Bram Nuytinck. Sinds de goal van de centrale verdediger, die zondag wegens een blessure ontbrak, had NEC grote moeite het doel te vinden.

De ploeg van Pastoor werd weliswaar nooit echt weggespeeld, verdiende zelfs te winnen in de duels met PSV en Vitesse, maar scoorde niet en bleef derhalve zonder punten. Tot zondagmiddag.

Blunder

Een blunder van doelman Roberto Fernández in de derde minuut leidde de eerste treffer in. De Paraguayaan liet een terugspeelbal van Daan Bovenberg van zijn voet plukken, waarna Lasse Schöne met een bekeken boogbal de score opende, 1-0.

Leroy George rekende tien minuten later aan de zijlijn af met directe bewaker Michael Zullo, slalomde richting de goal van Fernández en schoot laag binnen, 2-0.

De comfortabele voorsprong had NEC vertrouwen moeten geven, maar de thuisploeg speelde vooral achteruit en liet de uiterst slap gestarte formatie van Jan Wouters terugkomen in de wedstrijd. Dat de ruststand 2-0 was, dankte NEC aan Gábor Babos. De doelman voorkwam met een fabelachtige redding dat Edouard Duplan in de 34e minuut kon scoren.

NEC loopt uit

In de tweede helft bepaalden de gasten grotendeels het spel, terwijl NEC loerde op de counter. Jacob Mulenga was in de 54e minuut dicht bij de aansluitingstreffer, maar de Zambiaan gleed de bal net naast.

Ondanks het overwicht van de gasten was het NEC dat opnieuw scoorde. George schoot in de 74e minuut een vrije trap weliswaar op de lat, maar via de rug van Fernández belandde de bal alsnog in het doel, 3-0.

Mulenga mocht twee minuten later, na een overtreding van Pavel Cmovs op Duplan, een strafschop nemen. De aanvaller redde weliswaar de eer van FC Utrecht, maar het kon de derde competitienederlaag op rij niet meer voorkomen.