BRUGGE - Club Brugge heeft coach Adrie Koster zondagochtend ontslagen. Dat heeft de Belgische eersteklasser bevestigd.

Brugge verloor zaterdagavond met 4-5 van Racing Genk, dat geleid wordt door een andere Nederlander, Mario Been. De thuisploeg gaf een 4-2 voorsprong uit handen. Assistenten Philippe Clement en Rudy Verkempinck nemen voorlopig de taken van de Zeeuw over.

Club Brugge, dat vierde in de competitie staat, werd eerder deze week in de beker uitgeschakeld door AA Gent. Daarvoor werd in de competitie al verloren van KV Kortrijk en toonde Birmingham City zich in de Europa League met 2-1 te sterk.

Koster was sinds juli 2009 hoofdcoach in het Jan Breydelstadion. Hij won geen enkele prijs met de club.

Evaluaties

''Deze weloverwogen beslissing is genomen na veelvuldige en uitvoerige evaluaties de afgelopen maanden'', stelde Club in een communiqué.

De formatie uit Brugge besloot een jaar geleden te investeren in de kwaliteit van de spelersgroep en de infrastructuur, zodat de equipe weer successen kon boeken. Het bestuur had drie doelen gesteld: top drie in de competitie, halve finale in de beker en kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League.

Verzaakt

Club Brugge stelde zondag vast dat Koster op twee vlakken heeft verzaakt: in de beker werd Club uitgeschakeld, in de competitie staat het vierde (overigens op slechts één punt van nummer drie Cercle Brugge).

Maar vooral het feit dat het elftal er maar niet in slaagde een voorsprong vast te houden, deed Koster de das om. ''Een probleem dat zich sinds het begin van de competitie al vaker voordeed, maar waar geen oplossingen voor gevonden werden'', communiceerde Club Brugge.