AMSTERDAM - Manchester City heeft zaterdag voor de tweede keer in vier dagen Wolverhampton Wanderers verslagen. Na de zege van 5-2 in de League Cup was het elftal van de Italiaanse trainer Roberto Mancini ook in de competitie te sterk: 3-1.

De ploeg die vorige week nog met 6-1 van stadsgenoot United won, had moeite met het verdedigende spel van de Wolves. Edin Dzeko en Sergio Agüero kregen desondanks kansen. Keeper Wayne Hennessey, die de voorkeur krijgt boven Dorus de Vries, was echter een sta in de weg.

Vlak na rust ging de doelman uit Wales gruwelijk in de fout en schonk hij City de 1-0. Hennessey wachtte te lang met het wegschieten van de bal en via Agüero belandde het leer in de voeten van Dzeko. De spits kon eenvoudig binnenschieten.

Hennessey leek even de weg kwijt, want ook bij de 2-0 zag hij er niet goed uit. De keeper kon een schot niet goed verwerken en sloeg de bal voor de voeten van Aleksandar Kolarov. De linksback schoot van dichtbij raak.

Kompany

Een kwartier voor het einde bracht Vincent Kompany de spanning terug in de wedstrijd. De aanvoerder van City maakte een overtreding in het strafschopgebied en kreeg de rode kaart. Stephen Hunt benutte de toegekende penalty.

Hoewel de Wolves wel aandrongen, werd het nooit echt gevaarlijk. Adam Johnson maakte vlak voor het einde aan alle spanning een einde door vanaf twintig meter bekeken raak te schieten.

City, waar Nigel de Jong de gehele wedstrijd op de bank zat, blijft door de overwinning de koploper in de Premier League. De formatie van Roberto Mancini heeft 28 punten uit tien wedstrijden. Dat zijn er vijf meer dan rivaal United.

Vorm en Jol winnen

Met Michel Vorm onder de lat versloeg Swansea City zaterdag in eigen stadion Bolton Wanderers met 3-1. Swansea staat daardoor met twaalf punten in de middenmoot. Trainer Martin Jol pakte met Fulham ook drie belangrijke punten.

De uitwedstrijd tegen Wigan Athletic eindigde in een overwinning van 2-0. De tweede treffer kwam op naam van de Belg Moussa Dembélé, die eerder bij AZ voetbalde. Voor Fulham, dat nu tien punten heeft, was het de tweede overwinning. De van FC Twente overgekomen Bryan Ruiz mocht alleen de laatste tien minuten meedoen van Jol.