AMSTERDAM - FC Twente-middenvelder Wout Brama rekent zaterdagavond in de topper tegen PSV op het thuisvoordeel van zijn elftal om de Eindhovense ploeg te kunnen verslaan. De rechtspoot verwacht een mooie wedstrijd in de uitverkochte Grolsch Veste.

"PSV heeft goed ingekocht. Ze hebben behoorlijk veel geld uitgegeven, ik geloof iets van dertig miljoen euro", analyseert Brama de tegenstander tegenover Voetbal International.

"Ik denk dat zij individueel gezien misschien de betere spelers hebben als je ze vergelijkt met ons. Knap dat Kevin Strootman en Dries Mertens zich in zo'n korte tijd tot leiders van het elftal hebben ontwikkeld. En dan hebben ze ook nog eens Georginio Wijnaldum en Tim Matavz gehaald. Eigenlijk zouden ze met dit spelersmateriaal kampioen moeten worden."

Gegroeid

Ondanks alle loftuitingen voor de opponent ziet Brama PSV niet als favoriet. "Niet meteen. Wij doen in mijn ogen niet onder voor hen. Wij willen een topwedstrijd afleveren. We spelen weer eens op zaterdagavond, lekker om kwart voor negen. Dat is alweer even geleden."

"Het stadion is weer uitverkocht, dus ik verwacht een mooie sfeer. Ik vind dat wij de laatste jaren als ploeg echt gegroeid zijn."

Tik uitdelen

Voor Twente volgt de topper op het bekerduel met Genemuiden, dat een lastige wedstrijd was voor de ploeg van Co Adriaanse. Komende donderdag wacht Odense BK alweer voor de Europa League.

"We hebben geleerd van wedstrijd tot wedstrijd te leven. Dus afgelopen woensdag Genemuiden, zaterdag PSV en dan pas toeleven naar het duel met Odense. Ik denk trouwens niet dat de wedstrijd tegen PSV bepalend zal zijn voor de strijd om de landstitel. Wel kunnen we een mooie tik uitdelen. We willen in het spoor van AZ blijven."