DEVENTER - Trainer Ronald Koeman van Feyenoord kent de wetten van het bekervoetbal maar al te goed. 

''Verrassingen zijn er altijd. Jammer alleen dat wij nu het slachtoffer zijn. Dat is heel pijnlijk'', mokte de oud-international na de verdiende nederlaag donderdagavond bij Go Ahead Eagles (2-1).

Koeman vond de inzet en instelling bij zijn spelers minder dan zondag in de klassieker tegen Ajax (1-1).

''Dat is een kwalijke zaak. Motivatie moet uit jezelf komen en niet van de tegenstander. Mede daarom is het mijn grootste teleurstelling tot dusver bij Feyenoord.''

Biseswar

Diego Biseswar kan een pittig gesprek verwachten met zijn trainer. De aanvaller van Feyenoord werd in de 55e minuut naar de kant gehaald. Zonder op of om te kijken verdween hij naar de catacomben.

"Ik hoef geen hand van hem ofzo", reageerde Koeman. "Maar de afspraak is dat gewisselde spelers op de bank plaatsnemen. Het gedrag van Diego verbaasde mij. Bij winst of verlies, in goede of slechte tijden, moet je doen wat je hebt afgesproken. En dat deed hij dus niet."

Fatsoen opbrengen

Koeman wilde in Deventer nog niet zeggen wat Biseswar van hem te 'vrezen' heeft. "Maar ik accepteer dit absoluut niet. Ik heb sowieso een hekel aan spelers die zichzelf belangrijker vinden dan het team of de club. Natuurlijk mag hij teleurgesteld zijn over zijn wissel, maar hij moet het fatsoen kunnen opbrengen om even in de dug-out te komen zitten."

Biseswar, die dit seizoen (ook) door een blessure nog weinig heeft gespeeld, heeft van Feyenoord een nieuwe aanbieding gekregen. Hij moet voor 1 december laten weten of hij zijn aflopende contract in De Kuip wil verlengen.