DORDRECHT - Coach Gertjan Verbeek sprak donderdag van een gebrek aan creativiteit bij AZ na de moeizame zege bij FC Dordrecht in de KNVB-beker. 

De koploper van de eredivisie versloeg de club uit de Jupiler League pas na verlenging: 3-2.

''We moesten met de blessure van Rasmus Elm al creativiteit inleveren en dan valt Roy Beerens ook nog uit. Dan blijft er weinig over'', aldus Verbeek, die wel aangaf dat de enkelblessure van Beeren meevalt.

''Ik verwacht hem er zondag tegen Heracles weer bij. Ook voor Elm heb ik goede hoop.''

Gedurfd

Verbeek zag zijn elftal aan de Krommedijk een voorsprong van 2-0 weggeven. "Dat mag niet gebeuren. Dordrecht heeft gedurfd gespeeld en er een fysieke strijd van gemaakt, maar wij moeten het gewoon uitspelen."

Toch maalde Verbeek niet echt om de manier waarop Dordrecht werd verslagen. "We zijn door. Als we op deze manier de finale halen, vind ik het prima."

Belachelijk

Verbeek sprak schande van de die minuten blessuretijd die de arbitrage aangaf in de tweede verlenging. De trainer van AZ lachte om de verklaring van scheidsrechter Pieter Vink.

"Hij zei dat het voor tijdrekken was. Dat is toch belachelijk. Na een verlenging van 15 minuten 3 minuten blessuretijd geven", foeterde Verbeek na afloop. "Dat zal wel weer twee weken Jupiler League worden voor Vink."

Trots

Trainer Theo Bos van FC Dordrecht was trots op zijn ploeg na de nipte nederlaag.

"Een stunt zat erin. Het had zo'n avond kunnen worden dat wij echt boven onszelf uitstegen. Helaas lukte het net niet", aldus Bos.

Zijn ploeg kwam in de reguliere speeltijd terug van een 2-0-achterstand. "Daarom houd ik een goed gevoel aan deze wedstrijd over. Maar de comeback kostte veel kracht en dan maakt AZ het alsnog af."