EINDHOVEN - Als het aan PSV-verdediger Marcelo ligt, dan ondertekent spits Jonathan Reis snel een nieuw contract bij de Eindhovense club.

“Ik hoop dat hij terugkeert naar PSV. Reis is een geweldige voetballer, maar ook een goede vriend van me. Ik trok altijd veel met hem op”, zegt de Braziliaan tegen NUsport.

Reis was deze week even terug in Eindhoven om enkele medische testen te ondergaan. De aanvaller is nog altijd herstellende van een ernstige knieblessure die hij eind 2010 opliep.

Huiverig

PSV hoopt de 22-jarige speler, wiens contract afgelopen zomer afliep, nog altijd opnieuw aan zich te binden. Gezien de ernst van zijn blessure is de club echter huiverig om Reis een langdurig contract aan te bieden.

De Eindhovenaren denken er daarom aan om de Braziliaan een contract voor het komende half jaar aan te bieden, met daarin een optie tot verlenging.

Renato Mauro, de zaakwaarnemer van Reis, heeft echter altijd laten weten een langere contractduur te willen.

Toekomst

Marcelo: “Ik heb Reis deze week ontmoet, het gaat goed met hem. Wat hij zei over zijn toekomst? Daar hebben we het niet over gehad.”

Reis is voor Marcelo niet de enige Braziliaanse bekende die hij deze week zal treffen. Zaterdag neemt de verdediger het in Enschede met PSV op tegen het FC Twente van Douglas.

“Dat wordt leuk. Douglas is ook een goede vriend van me. Zo gaat dat met Brazilianen, we zoeken elkaar op. Af en toe gaan we in Den Haag wat eten bij een Braziliaan. Verder bellen we veel.”

Wat vind je ervan dat hij Nederlander is geworden?
“Ik snap Douglas wel. In Brazilië is zoveel concurrentie. Zelf zou ik het alleen nooit doen. Mijn droom is om ooit voor de 'Seleção' te spelen. Dat gaat me lukken.”