Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Been met Genk uit Belgisch bekertoernooi

GENK - Mario Been slaagt er maar niet in Racing Genk weer te laten lijken op de ploeg die vorig seizoen Belgisch kampioen werd.
Door ANP

Woensdagavond werd de oefenmeester onaangenaam verrast met de vroegtijdige uitschakeling in het nationale bekertoernooi, nog voor eigen publiek ook.

Lierse SK was met 2-0 te sterk. Stein Huysegems, in het verleden lang in Nederland actief (AZ, Feyenoord, FC Twente, Roda) en Milos Maric maakten de doelpunten.

Anderlecht maakte het zo mogelijk nog bonter door met 1-2 te verliezen van derdeklasser Rupel Boom, in Brussel. De veelvoudig kampioen kwam door goals van Davy De Smedt en Jeroen Mertens zelfs met 0-2 achter. Pas een minuut voor tijd deed de jeugdige Dennis Praet iets terug.

Exit Brugge

Ook Club Brugge vloog er uit, door toedoen van AA Gent, dat de strafschoppen beter nam (4-2). De ploeg van trainer Adrie Koster gaf een voorsprong van 3-1 (bij rust) uit handen. Ryan Donk was een van de doelpuntenmakers. Gent kwam in de tweede helft verrassend sterk terug: 4-3.

De ingevallen Björn Vleminckx, vorig jaar erg trefzeker namens NEC, maakte in blessuretijd met een rake kopbal alsnog een verlenging noodzakelijk. In de beslissende penaltyreeks miste hij echter.


Lees meer over:

Mario BeenKRC Genk

Aanbevolen artikelen