ENSCHEDE - SC Genemuiden heeft woensdagavond in het KNVB-bekertoernooi een prima prestatie geleverd tegen FC Twente.

De topklasser uit Overijssel maakte in Enschede indruk met drie treffers en een gestopte strafschop, maar moest uiteindelijk toch voor de bekerhouder buigen: 4-3.

in het basisteam begon FC Twente in een sterk gewijzigde opstelling aan het ogenschijnlijk simpele karwei. De vernieuwde en uitverkochte Grolsch Veste was gevuld met 30.000 toeschouwers, een record voor de club uit Enschede.

Snelle goal

Het publiek zag Fer al vroeg in de wedstrijd de score openen (1-0). Daarna viel vooral het zwakke verdedigingswerk bij de slordige thuisploeg op. Steven Berghuis en Thilo Leugers maakten rare fouten.

Kort na de treffer kon Douglas de bal bij FC Twente nog van de doellijn halen. In de twaalfde minuut bracht evenwel Patrick Lip alsnog de verrassende gelijkmaker op zijn naam (1-1). Tot aan de rust kwam in die blamerende stand voor de bekerwinnaar geen verandering.

Zonder wissels begon FC Twente, opgepept door coach Co Adriaanse, aan de tweede helft. Maar het was SC Genemuiden dat een sensationele voorsprong nam. Freek van den Berg, die onlangs zijn 250e wedstrijd voor zijn club speelde, bracht het doelpunt op zijn naam (1-2).

Beschamend

Dankzij Chadli keek FC Twente niet lang tegen de beschamende achterstand aan (2-2). Kort na die gelijkmaker mocht Luuk de Jong een strafschop nemen na een overtreding op invaller Ola John. Doelman Albert Flier stopte het schot van de aanvaller van de thuisploeg.

Dankzij twee treffers van Emir Bajrami kwam het toch nog goed voor FC Twente (4-2). De tweede treffer van Lip (4-3) zorgde niettemin nog voor voldoende spanning tot aan het eindsignaal.