EINDHOVEN - De amateurs van FC Lisse hebben het PSV woensdagavond in de bekerwedstrijd in Eindhoven bijna een uur lang moeilijk kunnen maken (3-0).

Met een assist en een doelpunt hielp invaller Zakaria Labyad de stroef spelende thuisploeg uiteindelijk op gang. De andere treffers kwamen op naam van Stanislav Manolev en invaller Dries Mertens.

Het danig gewijzigde PSV speelde in de eerste helft in een veel te laag tempo. De ruim 30.000 toeschouwers kregen alleen in het laatste kwartier voor rust een aantal kansen te zien. De thuisclub verzuimde evenwel de score te openen tegen de topklasser.

Debutantenbal

PSV trad met vier man aan die hun officiële debuut in het basisteam maakten. Het waren doelman Khalid Sinouh, Jetro Willems, Ibrahim Rabiu en Jürgen Locadia.

Door een knieblessure moest een andere nieuwkomer, Memphis Depay, zijn eerste officiële basisplaats nog even uitstellen. Timothy Derijck en Funso Ojo hadden van Rutten ook weer eens een kans in de startende 11 gekregen.

Aanvalskracht

Ook na de pauze kon PSV zich moeilijk losmaken van het strijdlustige FC Lisse. Met Zakaria Labyad voor Georginio Wijnaldum trachtte Rutten zijn ploeg na 55 minuten meer aanvalskracht te geven. Die wissel had vrij snel succes. Uit een voorzet van Labyad brak verdediger Stanislav Manolev met een hard schot dan toch eindelijk de ban, 1-0.

De succesvolle invaller tilde in de 68e minuut de stand zelf naar 2-0. Op dat moment stond smaakmaker Dries Mertens al in het veld bij PSV. De Belg zorgde in de 72e minuut voor 3-0.