ARNHEM - Vitesse plaatste zich woensdag ten koste van ADO Den Haag (2-1) voor de achtste finale van het bekertoernooi.

Wilfried Bony maakte het winnende doelpunt voor Vitesse, dat het met een vijfde plaats in de eredivisie ook uitstekend doet.

Voor trainer John van den Brom was het de tweede keer in korte tijd dat hij zijn oude werkgever trof. In Den Haag bleven doelpunten destijds uit. Woensdag was het wel al snel raak. De eerste kans van Vitesse, na vijf minuten spelen, leverde direct een treffer op.

Marcus Pedersen schoot op aangeven van Frank van der Struijk raak: 1-0. ADO raakte niet van slag door die snelle achterstand en trok de wedstrijd overtuigend naar zich toe. De gelijkmaker kwam na een klein kwartier spelen op naam van Tjaronn Chery, die de bal na een lange pass goed controleerde en in de korte hoek achter doelman Piet Velthuizen schoot.

Overhand Vitesse

ADO bleef voor rust de betere partij en liet na om Vitesse op achterstand te zetten. Dat spelbeeld was even wennen voor de fans van Vitesse, dat dit seizoen nog geen wedstrijd in Gelredome verloor. Alleen SC Heerenveen en PSV pakten tot dusverre een punt bij de Arnhemmers.

Na rust kreeg Vitesse langzaamaan de overhand. Opnieuw was het Bony die de beslissing forceerde. Halverwege de tweede helft passeerde de sterke spits doelman Robert Zwinkels. ADO eindigde het duel met tien man na een rode kaart voor Gabor Horvath.