WAALWIJK - FC Twente heeft RKC zaterdagavond op de juiste manier bestreden. Dat zei trainer Co Adriaanse na de zege (4-0) van zijn elftal in Waalwijk.

''RKC is goed als het van achteruit kan 'voetballen'. Dat hebben wij weten te voorkomen door vroeg te storen."

"Vervolgens hebben we, vooral in de tweede helft, de concentratie en het overzicht behouden om de kansen uit te spelen", aldus de Amsterdammer.

"Bovendien hebben we twee centrale spitsen die gemakkelijk scoren. Dat heeft vanavond vooral Marc Janko weer eens bewezen."

Fer

Leroy Fer zat zaterdag bij FC Twente opnieuw op de bank. "Hij moet geduld hebben", zei trainer Co Adriaanse over de van Feyenoord overgekomen middenvelder.

"Leroy heeft te maken met zware concurrentie. Dus is het nu een kwestie van even wachten voor hem. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat hij in de toekomst heel belangrijk gaat worden voor FC Twente."

Steun

Adriaanse praat geregeld met Fer over de situatie. ''We steunen hem ook op die manier. Leroy begrijpt wat er aan de hand is. Het is een goed opgevoede, slimme jongen."

"Daarnaast is hij mentaal sterk, dat heeft hij bewezen in de 'soap' rond zijn overgang. Ook dat is voor een topvoetballer heel belangrijk.''

Tegen RKC viel Fer zelfs niet in. Adriaanse: ''Het is 'policy' van FC Twente om ook jeugdspelers te brengen. Dat hebben we vandaag gedaan."

"Daarnaast waren in deze wedstrijd vooral de jongens die speelden op de positie waar Fer voor in aanmerking komt heel sterk. Dat waren Denny Landzaat en Wout Brama.''