AMSTERDAM - Trainer Frank de Boer was zaterdag tijdens de thuiswedstrijd van Ajax tegen AZ (2-2) niet helemaal tevreden over het optreden van scheidsrechter Björn Kuipers. 

De arbiter gaf Eyong Enoh na 70 minuten zijn tweede gele kaart. ''Hij had volgens mij ook alleen voor een overtreding kunnen fluiten'', stelde De Boer. ''Hij werd namelijk met die eerste kaart ook al zwaar bestraft.''

Ondanks zijn aanmerkingen op de leiding was De Boer blij met het optreden van zijn ploeg in de tweede helft tegen AZ.

"We maken een 0-2-achterstand ongedaan op het moment dat we met tien man staan", zei hij. "Maar in de Arena moeten we natuurlijk altijd winnen. Dus ben ik uiteindelijk toch teleurgesteld."

Kwetsbaar

"Ik vond dat we in de eerste helft heel kwetsbaar waren als we balverlies leden", stelde De Boer. "Na rust durven we wel druk te zetten en dan zie je dat AZ in de problemen komt. Al gaven we met tien man natuurlijk ook kansen weg."

De Boer wisselde zijn ploeg op veel posities. Hij was tevreden over de manier waarop Theo Janssen zijn aanvallende rol invulde. "Al wisten we natuurlijk dat hij dit kan. Of Theo nu ook op die positie blijft staan? Ik zou gek zijn als ik met hem ga rouleren op een moment dat hij goed functioneert."

Niet glijden

Trainer Gertjan Verbeek van AZ vond dat Ajax makkelijk een strafschop kreeg.

''Volgens mij raakte Marcellis zijn tegenstander buiten het strafschopgebied. Maar hij mag op zo'n moment ook nooit glijden.''