ALMELO - Trainer Pieter Huistra van FC Groningen ging naar eigen zeggen met een heel goed gevoel naar Almelo voor de uitwedstrijd in de eredivisie tegen Heracles.

Hij had de hele week met zijn ploeg op kunstgras getraind en dat bezorgde de coach en zijn manschappen veel zelfvertrouwen.

Ook de drie voorgaande overwinningen, waaronder tegen Ajax (1-0), hadden de noorderlingen positief gestemd.

Heracles, al weer vier duels ongeslagen, ging er niettemin zaterdagavond met de winst vandoor: 2-1.

Uitgekiende speelwijze

FC Groningen had moeite met de uitgekiende speelwijze van Heracles.

De thuisploeg speelde met veel ruimte tussen de linies en liet op de vleugels slim 'gaten' vallen voor opkomende middenvelders en backs.

De vrij tamme bezoekers konden mede door het gevarieerde aanvalsspel van de Tukkers nauwelijks druk zetten op bal en tegenstander.

Amper onderscheidend

Met schoten van de speelse Lerin Duarte en en Marko Vejinovic zorgde Heracles voor het eerste doelgevaar.

FC Groningen kon zich voor de rust aanvallend amper onderscheiden. Leandro Bacuna kwam wel tot scoren, maar deed dat vanuit buitenspelpositie.

Ook bij Heracles werd een treffer afgekeurd. Op slag van rust zag de arbitrage een overtreding van een aanvaller, waardoor het Almelose doelpunt werd geannuleerd.

Heracles leidde toen al wel met 1-0 dankzij een fraaie treffer van Duarte, die in de 29e minuut van ruime afstand met links de bovenhoek vond.

Stroef op gang

Na de pauze kwam FC Groningen op het kunstgrasveld van Heracles opnieuw stroef op gang. Met een kopbal voorlangs, uit een voorzet van Samuel Armenteros, was Glynor Plet dicht bij 2-0.

Van Armenteros ging in de tweede helft nog wel de nodige dreiging uit. Verder zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau.

Een fout van Mark Looms leidde de Groningse gelijkmaker in. Invaller Hyun-Jun Suk (ex-Ajax) strafte een mistrap van de dertigjarige clubman koelbloedig af, 1-1.

Dankzij Willie Overtoom stapte Heracles alsnog als winnaar van het veld. Tien minuten voor tijd scoorde hij na een korte demarrage met een bekeken schot in de verre hoek, 2-1.