AMSTERDAM - Fred Rutten is niet van plan risico te nemen met doelman Przemyslaw Tyton. De Pool herstelt van een hersenschudding en wil zelf het liefst zo snel mogelijk weer onder de lat staan bij PSV, maar de coach vindt dat zijn keeper de tijd moet nemen om fit te worden.

"Ik wil de verantwoordelijkheid niet dragen als hij schade oploopt door te vroeg te gaan spelen. We hebben in de eerste plaats met een mens te maken", zegt Rutten tegenover het AD.

Hoe lang Tyton nog uit de roulatie is, is niet duidelijk voor de trainer. "Er is geen termijn te geven. Drie, vier, vijf weken, het valt niet te voorspellen. Dit is een gecompliceerde revalidatie, waarin wij geen risico nemen."

De doelman dringt volgens Rutten zelf aan op een snelle rentree. "Wij moeten hem afremmen. Gelukkig hebben we in Andreas Isaksson en Khalid Sinouh nog twee goede doelmannen.

Tyton liep zijn kwetsuur op 18 september op in het duel met Ajax. De oud-keeper van Roda JC kwam in botsing met ploeggenoot Timothy Derijck. Een hersenschudding was het gevolg.