AMSTERDAM - Paris Saint-Germain gaat een serieuze poging ondernemen om David Beckham te contracteren.

De zaakwaarnemer van de 36-jarige Engelsman heeft inmiddels verkennende gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de Franse topclub.

Volgens de Franse krant Le Parisien is de overgang zelfs nagenoeg rond. ''Alles is bijna geregeld, het contract, het salaris, de portretrechten en de marketing. Alleen zijn handtekening ontbreekt nog'', schrijft het dagblad.

Het contract van Beckham bij Los Angeles Galaxy loopt aan het eind van dit kalenderjaar af en de Engelsman zou in zijn loopbaan nog één uitdaging willen aangaan.

Tottenham Hotspur

Paris Saint-Germain is sinds dit jaar in handen van de Qatarese investeringsmaatschappij Qatar Investment Authority. De nieuwe eigenaars willen binnen nu en vijf jaar de Champions League winnen en nemen voorlopig nog genoegen met de Franse titel.

Tottenham Hotspur en Queens Park Rangers zouden ook in de markt zijn voor Beckham, die pas medio november, na het einde van het seizoen in de Verenigde Staten, een beslissing neemt over zijn toekomst.

In het nieuwe magazine van NUsport staat een verhaal over de impact van Beckham op het Amerikaanse voetbal. Het nummer ligt nu in de winkels en is online bestelbaar.