AMSTERDAM - Everton kan zaterdag tijdens de uitwedstrijd bij Chelsea weer beschikken over John Heitinga. De verdediger keert na twee weken rust vanwege een knieblessure terug in de wedstrijdselectie van de formatie uit Liverpool.

Het gewricht van de voormalige Ajacied is weer in orde. "Die voelt prima", zegt Heitinga op de website van Sport Promotion.

Maandag keerde Heitinga terug op het trainingsveld. Zijn knie was geïrriteerd en had twee weken rust nodig. "Ik heb in die periode wel wat krachtoefeningen in de gym gedaan. Maar verder was alles er eigenlijk op gericht om geen druk op het gewricht uit te oefenen. Daar heb ik me ook aan gehouden."

Trainer David Moyes zag de 27-jarige rechtspoot donderdag weer aansluiten. "Ik heb voor de eerste keer met de groep meegetraind en dat ging prima", stelt Heitinga. "Ik heb eindelijk weer eens pijnvrij op het veld gestaan. En ook nu voelt de knie goed. Dat ziet er dus positief uit."

Schade inhalen

De Alphenaar moest de laatste twee EK-kwalificatieduels van Oranje tegen Moldavië en Zweden laten schieten. Tevens miste hij de Merseyside derby tussen Everton en Liverpool. De komende weken kan hij de schade inhalen.

"We gaan een mooie serie wedstrijden tegemoet. Zaterdag voor de competiie tegen Chelsea, dan Fulham uit, weer tegen Chelsea voor de Carling Cup en daarna Manchester United thuis."