AMSTERDAM - Thorsten Fink is aangesteld als trainer van Hamburger SV. De bijna 44-jarige Duitser komt over van het Zwitserse FC Basel, dat een afkoopsom tegemoet kan zien omdat Fink een doorlopend contract had tot medio 2013.

"Ik zal maandag naar Hamburg reizen, het is verrassend snel gegaan", laat Fink weten aan de Duitse zender Sport 1. "Ik volg HSV al van kinds af aan, toen ik uitkwam voor Bayern München en Karlsruhe waren de duels in Hamburg altijd speciaal."

Hamburger SV zette vorige maand Michael Oenning op straat na de uiterst teleurstellende start van het seizoen.

‘Die Rothosen’ stelden Rodolfo Cardoso aan als interim-trainer, maar omdat deze oefenmeester niet over de vereiste papieren beschikt, mocht hij slechts enkele weken op de bank zitten.

Arnesen

Vandaar dat komend weekeinde tegen Freiburg technisch directeur Frank Arnesen de honneurs waarneemt voor de hekkensluiter in de Bundesliga.

De afgelopen weken brachten Duitse media onder anderen Marco van Basten en Louis van Gaal in verband met het trainerschap van HSV, de enige club die sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 altijd op het hoogste niveau speelde.