AMSTERDAM - Manager Arsène Wenger van Arsenal denkt dat de ervaren spelers die hij eind augustus toevoegde aan zijn selectie net het verschil kunnen maken tussen een succesvolle en een mislukte prijzenjacht.

De Fransman haalde vlak voor het sluiten van de transfermarkt onder anderen Mikel Arteta (29), Per Mertesacker (27) en Yossi Benayoun (31) naar Londen en zag de gemiddelde leeftijd van de selectie daardoor toenemen.

“Soms hoorde ik de kritiek dat we te weinig ‘aanvoerders’ in de ploeg hebben. Nu lopen er hier genoeg rond”, stelt Wenger op de website van Arsenal. “We zijn meer ervaren dan voorheen en dat kan heel belangrijk zijn als we in maart of april nog uitzicht hebben op prijzen.”

Aderlating

De Fransman meent dat Arsenal in de breedte sterker is geworden, hoewel het vertrek van Cesc Fabregas (FC Barcelona) en Samir Nasri (Manchester City) een aderlating is.

“Vorig jaar konden we het karwei op verschillende vlakken net niet afmaken”, vervolgt Wenger. “Dat was lastig te accepteren omdat we er zo dichtbij waren. Het verlies van sommige bepalende spelers bleek moeilijk op te vangen.”

Vijftiende plek

Arsenal mag in de Premier League de komende maanden weinig steken meer laten vallen om in een aantrekkelijke positie te beginnen aan de beslissende maanden. Na zeven speelrondes neemt de club van Robin van Persie met zeven van de maximale 21 punten de vijftiende plaats in.

De komende vier weken treft Arsenal achtereenvolgens Sunderland, Stoke City, Chelsea en West Bromwich Albion in de Engelse competitie.