AMSTERDAM - Voorzitter François De Keersmaecker van de Belgische voetbalbond weet wel wat er nodig is om het niveau van de 'Rode Duivels' omhoog te krikken: oefenen tegen toplanden.

De ploeg van bondscoach Georges Leekens verloor dinsdagavond het uitduel met Duitsland met 3-1 en zag daarmee de laatste kans op plaatsing voor het EK in rook opgaan.

"We moeten vooruitkijken en de moed niet opgeven", zei De Keersmaecker woensdagochtend tegenover het Belgische Radio 1. "Maar het moet wel een keer gebeuren."

Frustrerend

"We speelden goed, maar lieten steken vallen. Dat is bijzonder frustrerend. Die foutjes moeten eruit. Dat is een evolutie die we doormaken."

Dat België veroordeeld was tot een tot alles-of-niets-duel met de Duitsers kwam doordat er eerder dom punten werden verspeeld tegen Azerbeidzjan en Oostenrijk.

De Keersmaecker denkt dat oefenduels tegen landen uit de top van de FIFA-ranglijst de ploeg aan de nodige geslepenheid kunnen helpen.

Toppers binnenhalen

Het Belgische elftal heeft alle tijd om dat soort duels te arrangeren. Tot het begin van kwalificatiereeks voor het WK van 2014 speelt de ploeg enkel oefenwedstrijden.

"We willen toppers binnenhalen. In november willen we tegen Frankrijk spelen, volgend jaar zou ik heel graag tegen Nederland voetballen."