PARIJS - De Franse bondscoach Laurent Blanc moest zijn spelers dinsdagavond halverwege het cruciale EK-kwalificatieduel met Bosnië-Herzegovina vragen of ze wel wakker waren.

''We maakten zo veel fouten in de eerste helft'', aldus Blanc. ''Ik heb in de rust gevraagd: wat willen jullie nu?''

Na rust waren de 'Haantjes' wel wakker. Frankrijk kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte door Samir Nasri (1-1) en daarmee was kwalificatie voor het EK een feit.

''Ik ben tevreden met de reactie van de spelers'', aldus Blanc. ''Als die er niet was geweest, hadden we het nu moeten hebben over de play-offs. De tweede helft was net zo bemoedigend als de eerste helft teleurstellend was.''

Open wond

Volgens Blanc is de 'open wond' die het dramatisch verlopen WK 2010 heeft achtergelaten, niet geheeld door het bereiken van het EK. ''De spelers die daarbij waren, zullen er altijd aan terugdenken en de pers zal er nog vaak over beginnen. We moeten door, maar dat WK zullen we altijd met ons meedragen.''

Frankrijk strandde in Zuid-Afrika al in de groepsfase en de spelers keerden zich openlijk af van de toenmalige bondscoach Raymond Domenech.