DÜSSELDORF - België is er niet in geslaagd te stunten tegen Duitsland (3-1 verlies) en zodoende mag het Turkije van Guus Hiddink zich gaan opmaken voor de play-offs om plaatsing voor het EK.

Fulham-aanvaller Moussa Dembélé was teleurgesteld en vond dat het bij vlagen mannen tegen jongetjes was.

"Zij zijn echt dodelijk", zei de voormalig AZ-aanvaller na afloop tegen NUsport. "Dan zie je toch wel even het verschil in niveau tussen Duitsland en België. En dat is heel frustrerend.''

''Het verschil was minder groot dan de uitslag doet vermoeden, maar bij vlagen was het wel weer mannen tegen jongens. Ze hebben veel meer ervaring. En daarbij komt: zij hoefden natuurlijk niet. De druk lag bij ons, wij moesten winnen."

Toch waren het de Belgen die de Duitsers van meet af aan onder druk zetten. "Ja, we begonnen heel goed", zei Dembélé. "Dat was positief. We gingen toch met goede hoop hier naartoe. Je moet ook wel. Je moet zo'n wedstrijd met een alles of niets instelling ingaan".

Leren

Ruim vijfduizend Belgen waren naar Düsseldorf afgereisd om de 'Rode Duivels' naar de play-offs te schreeuwen. "Ja, het publiek was echt fantastisch. Heel mooi om te zien. Die steun deed ons goed. Jammer dat we het niet hebben kunnen terugbetalen."

"We moeten hiervan leren", besloot de sterke aanvaller. "We moeten leren met hetzelfde zelfvertrouwen als de Duitsers te spelen. We moeten veel meer uitstralen. Er wordt altijd gezegd dat we veel talent hebben. Dat hebben we natuurlijk ook wel, maar de generatie van spelers van 25, 26 en 27 jaar moet nu opstaan en dragende spelers worden. Dat geldt ook voor mij."