AMSTERDAM - België verwacht dinsdagavond een supergemotiveerd Duitsland in de laatste EK-kwalificatiewedstrijd.

"Ik kan me niet voorstellen dat ze in een uitverkocht stadion iets cadeau geven", zegt assistent-trainer van de Belgen Marc Wilmots.

De Rode Duivels zijn bij winst zeker van de play-offs. Bij elk ander resultaat is België afhankelijk van concurrent Turkije.

Kansloos

De Belgen beseffen dat het een lastig verhaal wordt. "Mensen zeggen dat we kansloos zijn tegen de Duitsers", vertelt bondscoach George Leekens. "Dat klopt. Ze zijn beter, ze zijn erg goed en hebben samen met Nederland en Spanje het beste team."

De Duitse bondscoach Joachim Löw blijft ondanks het feit dat Duitsland zich al gekwalificeerd heeft op zijn hoede voor de Belgen.

"België heeft een goed team met een mix van jonge en ervaren spelers", zegt hij. "Tegen sterke tegenstanders spelen ze vaak beter dan tegen de wat zwakkere teams."

Unicum

De Duitsers kunnen dinsdagavond voor een unicum zorgen. De ploeg heeft namelijk nog nooit alle wedstrijden in een EK-kwalificatiereeks gewonnen.

Op 16 mei 1910 wisten de Belgen voor het laatst van Duitsland te winnen op Duitse bodem. In een vriendschappelijke wedstrijd waren de Rode Duivels toen in Duisburg met 3-0 te sterk.