AMSTERDAM - Carlos Tevez ziet geen reden om zich bij manager Roberto Mancini van Manchester City te verontschuldigen voor de gebeurtenissen van dinsdagavond tijdens het duel met Bayern München in de Champions League.

De Italiaanse coach zei na de 2-0 nederlaag dat Tevez weigerde om in te vallen. Volgens Tevez was er sprake van een misverstand; hij zou juist klaar zijn geweest om te spelen.

Tevez, die door City voor maximaal twee weken is geschorst, laat tegenover de BBC weten dat de spelers die naast hem op de bank zaten (James Milner, Aleksandar Kolarov, Edin Dzeko en Pablo Zabaleta) zijn lezing zullen ondersteunen.

Moeilijke week

Journalisten die vrijdag de persconferentie van City bezochten, kregen het verzoek om geen vragen te stellen over Tevez.

“Of dit de moeilijkste week in mijn loopbaan was? Nee, sommige dingen gebeuren nu eenmaal. Een van mijn grootste zorgen is dat we verloren van Bayern", zei Mancini.

City treft zaterdag Blackburn Rovers in de Premier League. Na zes speelrondes staat de club van Nigel de Jong in punten gelijk met koploper Manchester United.