AMSTERDAM - Met een doeltreffende kopbal in de laatste minuut was Ryan Donk donderdag de gevierde man in het Europa League-duel van Club Brugge met Sporting Braga.

“Ik ben heel blij dat ik belangrijk kon zijn voor het team”, zegt Donk na de 1-2 winst op de website van Club Brugge. “Voor de rust leden we te veel balverlies, maar gelukkig konden we dat na de rust bijsturen en uiteindelijk stiekem met de zege gaan lopen.”

Twee weken geleden won Club Brugge ook al de eerste poulewedstrijd tegen NK Maribor. Bovendien voert de formatie van trainer Adrie Koster de ranglijst in de Belgische competitie aan.

“Het is uitstekend dat we starten met twee zeges in de Europa League, maar dat betekent niet dat we tegen Birmingham City slechts op vijftig procent moeten spelen”, zegt Donk. “Er zijn nog vier wedstrijden te gaan, dus er kan nog veel gebeuren.”

Koster

Koster is uiteraard in zijn nopjes met de overwinning bij de verliezend finalist van het vorige Europa League-seizoen. “Ze hadden in Europa al zeven thuisduels op rij geen enkel doelpunt tegen gekregen en wij scoren hier nu twee keer.”

“Ik had vooraf ook benadrukt dat we niets te verliezen hadden. We zouden ook blij geweest zijn met een gelijkspel, maar in het slot bleven de jongens maar gas geven en dat heeft geloond."