AMSTERDAM - Jeffrey Bruma kende bij Hamburger SV een moeizaam begin. De van Chelsea-gehuurde verdediger lijkt zich intussen te hebben hervonden. Zaterdag maakte hij op bezoek bij VfB Stuttgart (2-1 zege) zijn eerste doelpunt voor de ploeg.

''Mijn eerste maand in Hamburg was geen prettige periode'', zegt de Oranje-international tegen de Hamburger Morgenpost.

''Ik was in de voorbereiding een tijd geblesseerd en kende daardoor een heel zware start. Nu ben ik eindelijk honderd procent. In Stuttgart voelde ik me erg goed, de komende weken hoop ik daarop voort te borduren.''

Zijn kopbal die tegen Stuttgart de 1-1 opleverde, bestempelt Bruma als 'de belangrijkste treffer die ik ooit gemaakt heb'. Het hielp HSV in de zevende competitiewedstrijd aan de eerste seizoenszege.

Huntelaar en Raúl

Zondag moet Bruma zijn collega-international Klaas-Jan Huntelaar en Raúl van scoren zien te houden als Schalke 04 op bezoek komt bij de nummer laatst.

''Dat zijn twee heel gevaarlijke aanvallers. Raúl heeft al ongelooflijk veel bereikt in zijn loopbaan en Huntelaar ken ik goed van het Nederlands elftal. Wij moeten vol aan de bak, ik kijk er naar uit.''