AMSTERDAM - Co Adriaanse verbaast zich over de gang van zaken op bestuurlijk niveau bij zijn voormalige werkgever Ajax.

"De wijze waarop vertegenwoordigers van Ajax met elkaar omgaan, verdient geen schoonheidsprijs", zegt de oefenmeester van FC Twente in het nieuwe magazine van NUsport.

"Het verbaast me vooral hoe ze met elkaar van mening verschillen, dat is echt opvallend. Vooral waar het de invulling van de organisatie betreft."

Adriaanse staat vooral stil bij het type directeur waar in Amsterdam over getwist wordt. "Volgens Johan (Cruijff -red.) moeten ze gevoetbald hebben, of het nou een trainer is of een directeur. Terwijl de andere stroming meer kijkt naar de inhoud en helemaal niet vindt dat je gevoetbald moet hebben om een directeursfunctie te bekleden."

Olde Riekerink

De voormalige trainer van de hoofstedelingen breekt daarnaast een lans voor zijn voormalige assistent Jan Olde Riekerink. "In de ogen van Cruijff is hij geen goede directeur opleidingen, maar volgens mij is hij juist uitermate geschikt voor die functie."

"Het is echt zonde dat Jan op deze manier wordt afgeserveerd. Hoe meet je een opleiding? Door te kijken hoeveel zelf opgeleide spelers er bij het eerste elftal zitten. Nou, daar is in de huidige Ajax-selectie geen gebrek aan, dacht ik zo."

In het magazine van NUsport staat deze week een uitgebreid exclusief interview met Adriaanse. Het magazine ligt nu in de winkel en is via de website te bestellen.