ROME - Doelman Maarten Stekelenburg heeft woensdag weer meegetraind bij AS Roma. Eerder deze week werkte hij al naar tevredenheid een individuele keeperstraining af. 

De voormalige Ajacied maakt mogelijk zaterdag zijn rentree in de thuiswedstrijd tegen Atalanta Bergamo. 

''Ik voel me prima. Als de trainer een beroep op me doet, ben ik er weer klaar voor'', liet de international woensdagavond op de website van zijn management (SportPromotion) weten.

Stekelenburg was anderhalve week uitgeschakeld door een hoofdblessure, die hij opliep in de competitiewedstrijd tegen Internazionale. Per brancard verliet hij het veld.

Hersenschudding

De fysieke schade viel uiteindelijk mee. De Haarlemmer hield een lichte hersenschudding en een wond van acht centimeter op zijn slaap over aan de botsing met de schoen van verdediger Lucio.

''Ik mag van geluk spreken. Ik heb er geen last meer van. Ik heb me laten vertellen dat ik acht minuten 'weg' ben geweest na de trap tegen mijn hoofd."

Bij bewustzijn

"Best lang ja, als je erover nadenkt. Ik kwam in de ambulance pas weer tot bewustzijn. Dat was vreemd, omdat mijn laatste herinnering de actie naar de bal was voor de voeten van Lucio.''

Met Oranje hoopt Stekelenburg ook weer aan te treden in de EK-kwalificatieduels met Moldavië (7 oktober) en Zweden (11 oktober).