AMSTERDAM - Carlos Tevez lijkt geen toekomst meer te hebben bij Manchester City. Tot verbijstering van manager Roberto Mancini weigerde de Argentijnse aanvaller dinsdag in te vallen tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München (2-0 verlies).

“Als het aan mij ligt, verlaat hij de club. Ik ben klaar met hem”, meldde Mancini tegenover de BBC. “Willen we als team progressie boeken, dan kan Carlos hier niet meer spelen.”

Volgens Tevez was er sprake van een misverstand. “Ik was na een warming-up klaar om te spelen”, reageert hij tegen Sky Sports.

“Het is nu verkeerd om te zeggen waarom dat niet gebeurde. Maar ik heb zeker niet geweigerd om te spelen. Ik wil alle fans van City mijn excuses aanbieden voor de verwarring.”

Onrust

Tevez zorgt al langer voor onrust bij de club uit Manchester. In december 2010 diende de toenmalige aanvoerder een transferverzoek in omdat hij wilde terugkeren naar Zuid-Amerika.

De aanvaller slaagde er echter tijdens twee transferperiodes (januari 2011 en afgelopen zomer) niet in een club te vinden. Tussendoor loodste hij City wel naar de FA Cup-winst en de derde plaats in de competitie.

Dzeko

Overigens zorgde ook Edin Dzeko voor ophef. De aanvaller schudde theatraal met zijn hoofd toen hij in de tweede helft werd afgelost door Nigel de Jong.

“Hij moet boos op zichzelf zijn”, zei Mancini. “Als hij beter speelt, wordt hij niet gewisseld. Mijn spelers moeten hun woede in bedwang houden. Dit accepteer ik niet langer.”