AMSTERDAM – Bondscoach Bert van Marwijk zag de afgelopen weken diverse internationals blessures oplopen. De keuzeheer van het Nederlands elftal vreest voor meer problemen.

Ibrahim Afellay scheurde vorige week zijn kniebanden af en is nog onzeker voor het Europees Kampioenschap van 2012.

Daarnaast kampten Wesley Sneijder (lies), Rafael van der Vaart (hamstring) en Maarten Stekelenburg (hersenschudding) met diverse fysieke ongemakken.

''Ik heb al vaker aangekaart dat de internationale kalender overvol is en dat de internationals heel zwaar belast worden. Dat is nu opnieuw aangetoond'', reageert Van Marwijk tegenover Voetbal International.

''Ik hou zo langzamerhand elke week mijn hart vast. En dat zal nog wel zo blijven tot het EK eenmaal begint.''

KNVB

Ook de KNVB vindt dat de internationale speelkalender op de schop kan. In Limassol op Cyprus hield de UEFA een congres waar alle 53 aangesloten nationale bonden in Europa bijeen kwamen.

Een belangrijk punt op de agenda was het verzoek van clubs om zogenaamd nutteloze oefeninterlands te laten verdwijnen. Clubs vinden dat ze hun spelers te veel af moeten staan aan de bonden.

Namens de KNVB was Bert van Oostveen aanwezig in Cyprus. ''Dit thema was natuurlijk niet nieuw voor ons, wij kennen de wensen van de club. Hoe het anders moet, is niet helemaal duidelijk.''