AMSTERDAM - Theo Janssen ziet ondanks de gelijke spelen tegen PSV en FC Twente een stijgende lijn bij Ajax. De middenvelder hield dan ook een positief gevoel over aan de remise tegen zijn voormalige broodheer.

"Maar dat had ik vorige week tegen PSV ook al", zegt de spelverdeler in een interview met het magazine van NUsport. "Toen speelden we slecht en werd het toch 2-2. Tegen Twente hebben we laten zien echt goed te kunnen voetballen."

Ook in de tweede wedstrijd van het seizoen tegen de Tukkers hadden de Amsterdammers het beste van het spel. Maar net als in het duel om de Johan Cruijff Schaal ging de thuisploeg niet met de winst aan de haal.

"We waren in die eerste wedstrijd en ook afgelopen zaterdag in de eerste helft enorm dominant. Gaven haast niks weg. Het enige stomme is dat je niet twee keer wint."

Kwaliteit

Janssen is van mening dat FC Twente voorin behoorlijk wat kwaliteit heeft ingeleverd, maar niettemin mee zal strijden om de titel. "Ik denk dat Twente nog veel kwaliteit heeft. Voorin hebben ze mensen die heel gevaarlijk zijn, vooral met het hoofd. Dat is weer gebleken."

In het magazine van NUsport staat deze week een uitgebreid exclusief interview met FC Twente-trainer Co Adriaanse. Het magazine ligt vanaf dinsdag in de winkel en is via de website te bestellen.