AMSTERDAM - Hoewel Hamburger SV hem zondag liet weten dat hij niet meer in beeld is voor het trainerschap bij die club, keert Huub Stevens wellicht toch terug in de Bundesliga.

De voormalige oefenmeester van PSV behoort tot de kandidaten om de vorige week opgestapte Ralf Rangnick op te volgen bij Schalke 04.

“Horst Heldt (de algemeen directeur van Schalke, red.) belde me afgelopen weekeinde. Ik heb momenteel geen club, dus praten kan altijd”, schrijft Stevens in zijn column voor de internetsite van de Duitse zender Sport 1.

Verrast

Stevens is verrast dat HSV afzegde. “Ik had een goed gesprek met technisch directeur Frank Arnesen. Als ik van de kandidatenlijst ben afgevoerd, omdat ik ook bij Schalke in beeld ben, is dat een beslissing die ik moet accepteren. Maar ja, zij spreken ook met verschillende trainers.”

Volgens de oefenmeester zijn Marco van Basten en Louis van Gaal nu de favorieten om de vacante trainersfunctie in Hamburg in te vullen.

Eerder werkte Stevens tussen 1996 en 2002 voor Schalke. In die periode won de club uit Gelsenkirchen de UEFA Cup (1997) en tweemaal de Duitse beker (2001 en 2002).