AMSTERDAM - De KNVB heeft amateurclub Barendrecht tien punten in mindering gebracht vanwege het opstellen van de ongerechtigde speler Marvin van der Pluijm.

Ook moet de Zuid-Hollandse Topklasser een boete betalen van in totaal 950 euro.

Middenvelder Van der Pluijm mag van de tuchtcommissie tot 1 februari 2012 niet uitkomen in competitie- en bekerwedstrijden van Barendrecht.

De speler kwam namelijk in de competitiewedstrijden tegen GVVV en Spakenburg in actie voor de club uit de Topklasse Zaterdag, terwijl zijn overschrijving van de Amerikaanse club Dayton Dutch Lions nog niet was goedgekeurd door de voetbalbond.

Buitenproportioneel

"Dit gaat alle perken te buiten", reageert voorzitter Martin Seltenrijch van Barendrecht. "Deze straf is bizar en ongelooflijk. We gaan ook zeker in beroep."

"Wij worden nu neergezet alsof we criminelen zijn, terwijl we een van de netste clubs van Nederland zijn en niet bewust iets fout hebben gedaan."

Volgens Seltenrijch is alles terug te voeren op een typefout. "Wij hebben bij de KNVB Van der Pluijm ingeschreven met een 'i', in plaats van met 'ij'. We kregen echter wel een voorlopige spelerspas."

"Wij hebben dus een administratieve fout gemaakt - maar niet bewust, zoals de KNVB beweert. Voor een boete hadden we daarom nog wel begrip gehad, maar deze straf gaat echt te ver."

Door de punten in mindering zal het voor Barendrecht moeilijk worden om degradatie te voorkomen. "Want we verliezen ook nog het punt dat we tegen GVV haalden", weet Seltenrijch. "Niet degraderen wordt daardoor bijna onmogelijk."

Onjuiste gegevens

Een woordvoerder van de KNVB bestrijdt de lezing van de club. Volgens de tuchtcommissie heeft Barendrecht 'onjuiste gegevens' verstrekt aan de voetbalbond.

Dat heeft te maken met het feit dat Van der Pluijm overgeschreven moest worden vanuit de VS, waar de middenvelder vorig seizoen speelde en niet met het feit of er een 'i' of 'ij' in de naam stond.

Het vanuit Amerika overschrijven kostte tijd. Hierop heeft Barendrecht haar speler als 'nieuw lid' aangemeld.

Dit mag volgens de regels van de KNVB niet, omdat Van der Pluijm al eerder in Nederland (onder andere voor FC Den Bosch) heeft gevoetbald.

KNVB Beker

Eerder deze week had de KNVB Barendrecht al uit de strijd om de KNVB Beker gezet, omdat Van der Pluijm ook meedeed in de bekerwedstrijd tegen FC Hilversum.

Daardoor zal die amateurclub volgende week in de tweede ronde van de KNVB Beker een thuiswedstrijd spelen tegen RKC Waalwijk.