ZAGREB - Real Madrid is de Champions League goed begonnen. De Spaans grootmacht, met algemene stemmen gekozen tot de favoriet in poule D met onder meer Ajax, won woensdagavond in Kroatië met 1-0 van Dinamo Zagreb. Angel Di Maria maakte de kostbare treffer in het begin van de tweede helft.

Aitor Karanka, die de geschorste José Mourinho als coach verving, had er voor gewaarschuwd.

''Dinamo is meer dan tien jaar niet zover gekomen en alleen daarom al een lastige tegenstander voor eigen publiek.'' Dat bleek, al beperkten de Kroaten zich in de eerste helft vooral tot verdedigen.

Ibanez

Dat deden ze gestuurd door Luis 'Lucho' Ibanez, een 23-jarige Argentijn van 1,70 meter, voortreffelijk.

De Madrilenen werden zelden gevaarlijk en probeerden het daarom al snel met schoten van afstand. Bij een van de eerste gelegenheden trof Karim Benzema de lat.

Counter

Een counter van Dinamo dwong doelman Iker Casillas tot de grootste reddingsactie. Hij hield de doorgebroken Ante Rukavina van scoren af.

Het surplus aan talent betaalde zich na rust wel uit. Di Maria knalde de bal in de 53e minuut in de bovenhoek op aangeven van Marcelo.

Stuntje

Real slaagde er vervolgens ondanks het vele balbezit en de offensieve bedoelingen niet in de voorsprong uit te breiden, zodat Dinamo hoop hield op een stuntje.

Dat bleef uit, ook tegen tien man. Marcelo kreeg 20 minuten voor tijd zijn tweede gele kaart.