BARCELONA - Op het veld mag FC Barcelona dan bijzonder succesvol zijn, de financiële resultaten van de Catalanen zijn allesbehalve rooskleurig.

De clubleiding liet woensdag weten dat de economische situatie bij Barça weliswaar is verbeterd, maar nog altijd penibel is. Barcelona slaagde er afgelopen seizoen in de schuld terug te brengen van 430 naar 364 miljoen euro.

''Dat is niet de schuld die we willen, we zullen 'm verder moeten verlagen, naar een aanvaardbaar niveau'', aldus Javier Faus, vicedirecteur van de financiële afdeling van Barcelona.

Recordomzet

De omzet afgelopen seizoen bedroeg 473 miljoen euro, een record in Spanje volgens Faus. Toch sloot Barcelona het jaar af met een verlies van ruim negen miljoen euro, overigens wel minder dan de 24 miljoen waar rekening mee was gehouden.

Voor dit seizoen verwacht Barcelona ruim twintig miljoen euro winst te maken. De Catalanen hebben weliswaar een bijzonder lucratieve sponsordeal gesloten met Qatar Sports Investment, maar zijn dit jaar ook weer meer geld kwijt aan salarissen.

Aanwinsten

Faus bekende dat de aanwinsten Alexis Sanchez en Cesc Fabregas meer verdienen dan de spelers die vertrokken zijn. ''Maar we blijven proberen onze uitgaven te verminderen.''

Faus kondigde aan dat Barcelona een ledenvergadering gaat beleggen om de reglementen aan te passen.

Maximale schuld

De clubleiding wil onder meer een bedrag afspreken dat Barça maximaal aan schuld mag hebben en bovendien laten vastleggen dat een seizoen niet met verlies mag worden afgesloten.

''Dat wordt al van ons verwacht door de UEFA. We willen de club er tegen beschermen dat iemand in de toekomst misschien denkt dat we het jaar wel met verlies kunnen afsluiten'', aldus Faus.