AMSTERDAM - Hoewel Leroy Fer nog maar net de overstap naar FC Twente heeft gemaakt, denkt hij nu al na over een mogelijke terugkeer bij Feyenoord. De middenvelder beschouwt het als een 'droom' om ooit terug te keren in De Kuip.

"Ik zeg niet dat ik zéker terugkeer bij Feyenoord", zegt de kersverse Tukker in een uitgebreid interview met NUsport. "Maar als je 32, 33 jaar bent en je kunt terug naar de club die je groot heeft gemaakt, welke speler zegt er dan nee?"

Fer houdt wel een grote slag om de arm. De 21-jarige controleur vindt het gevaarlijk om nu al uitspraken te doen over de verre toekomst.

"Als ik 'ja' zeg, kan ik daar altijd op worden teruggepakt. Maar Feyenoord is wel mijn jeugdliefde dus..."

Van Nistelrooij

Een van de spelers die is 'teruggepakt' op zo'n belofte is Ruud van Nistelrooij. De spits meldde sinds zijn vertrek in 2001 verschillende keren dat hij ooit terug zal keren bij PSV, maar kwam in juni vlak nadat hij had getekend bij het Spaanse Malaga definitief terug op die aankondiging.

"Als een andere grote club zich aan het eind van je loopbaan meldt en je wilt daarvoor gaan, dan moet je dat natuurlijk doen", zegt Fer. "Ik beloof niets, maar mijn carrière afsluiten bij Feyenoord is wel een droom."

Europese top

De eenmalig international, die op zijn zeventiende al een stappenplan maakte, heeft in de tussentijd nog een aantal andere doelen voor ogen. Op zijn 24ste wil hij de stap maken naar de Europese top.

"Volgens mij lig ik aardig op schema, want ik heb voor drie jaar getekend. Na mijn periode bij Twente hoop ik klaar te zijn voor de Engelse, Italiaanse of Spaanse top."

Lees een uitgebreid interview met Leroy Fer in het magazine van NUsport dat vanaf dinsdag in de winkel ligt en via de website te bestellen is.