AMSTERDAM - Trainer Gian Piero Gasperini van Internazionale liet Wesley Sneijder zondag tegen Palermo op de bank beginnen omdat hij nog niet voldoende zou zijn hersteld van zijn inspanningen met het Nederlands elftal.

De spelmaker loste tien minuten voor rust de teleurstellend spelende Mauro Zarate af.

“We kozen er bewust voor om Sneijder later te brengen, vanwege zijn verplichtingen met de nationale ploeg”, sprak Gasperini na de 4-3 nederlaag in de eerste competitiewedstrijd.

“Mauro heeft een goede voorbereiding achter de rug, maar vanavond ging het moeizaam. Toen Wesley erin kwam, draaide het goed.”

Rotatiebeleid

Gasperini is een voorstander van een rotatiebeleid. “Door het overvolle programma zal het wel vaker voorkomen dat ik mijn basiselftal wijzig. We zijn heel sterk in de breedte.”

Volgens Gasperini zal het nog even duren voordat Internazionale op volle toeren draait. “De afgelopen maanden verliepen wat onrustig door de uitgestelde competitiestart en de ontwikkelingen op de transfermarkt. Toch vond ik ons beter dan Palermo. Het is jammer dat we door concentratiegebrek een aantal treffers incasseerden.”

Internazionale treft woensdag Trabzonspor in de Champions League en vervolgt de Serie A zaterdag tegen AS Roma. Beide duels worden in Milaan gespeeld.