AMSTERDAM - Ajax heeft nog steeds een mogelijkheid om de naar het beloftenelftal verbannen Mounir El Hamdaoui kwijt te raken. De Turkse topclub Galatasary is geïnteresseerd in de Marokkaans international.

Dat melden diverse Turkse media.

Een transfer naar de Turkse competitie is voor El Hamdaoui nog mogelijk, omdat de transfermarkt daar in de nacht van maandag op dinsdag sluit. In West-Europa gebeurde dat vorige week woensdag al.

Ajax' technisch manager Danny Blind liet tegenover AT5 weten dat er nog geen contact is geweest met Galatasary. Wel werd El Hamdaoui eerder in verband gebracht met een overstap naar 'Cim Bom Bom'. Ook een transfer naar Trabzonspor kwam al eens ter sprake.

Galatasaray legde maandag tevens spits Sercan Yildirim van Bursaspor voor vijf jaar vast. Of de club uit Istanbul daarmee is uitgewinkeld, is nog onduidelijk.

Jong Ajax

El Hamdaoui mag vertrekken bij Ajax omdat hij niet meer voorkomt in de plannen van Frank de Boer. De van AZ overgekomen spits botste al enkele malen met de trainer en speelt sindsdien zijn wedstrijden bij Jong Ajax. De club heeft de aanvaller desondanks wel ingeschreven voor de Champions League.

Tijdens de transferperiode waren er wel enkele clubs met belangstelling voor de rechtspoot, maar diens salariseisen bleken een struikelblok voor een vertrek uit Amsterdam.