AMSTERDAM – Frank de Boer is erg tevreden met het aantrekken van Dmitri Bulykin. Volgens de coach van Ajax past de Russische spits goed binnen de filosofie die bij de club gangbaar is.

“Al is hij natuurlijk wel een ander type dan onze nummer negen Kolbeinn Sigthórsson. Ook dat was belangrijk in onze zoektocht naar een extra spits”, zegt de oefenmeester op de clubsite.

Bulykin komt transfervrij over van RSC Anderlecht en tekende in Amsterdam een contract voor één jaar met een optie voor één extra seizoen.

Hij gaat in de Arena fungeren als stand-in voor Sigthórsson. De Boer verwacht dat zijn nieuwe aanwinst echter genoeg in actie zal komen.

Belangrijk

“Bulykin weet wat zijn rol bij Ajax wordt. Gezien het feit dat we in drie competities meespelen staan ons dit seizoen heel veel wedstrijden te wachten. Ik weet zeker dat Bulykin belangrijk gaat worden. We hebben hem, net als alle andere spelers in de selectie, keihard nodig.”

Ook de Rus is erg tevreden met zijn contract bij de regerend landskampioen. Hij is naar eigen zeggen vooral gekomen om zijn palmares wat betreft titels op te krikken.

Prijzenkast

“Mijn prijzenkast staat vol met ‘prijzen’ als runner-up. Met Lokomotiv Moskou heb ik twee keer de beker gewonnen, maar een kampioenschap in het buitenland heb ik nog niet op mijn erelijst staan. Het zou fantastisch zijn als ik volgend jaar met Ajax de landstitel kan vieren.”

Bulykin die afgelopen seizoen bij ADO Den Haag net naast de topscorerstitel in de eredivisie greep, hoopt bij Ajax net zo succesvol te worden.

Wisselwerking

"Maar het ligt natuurlijk aan je teamgenoten. Het gaat om een wisselwerking. Als je elkaar goed aanvoelt kunnen er mooie dingen in het veld gebeuren. Het is dan aan mij om de doelpunten te maken."