AMSTERDAM - Met het aantrekken van Tim Matavz heeft PSV zijn selectie voor dit seizoen rond. Dat stelt technisch directeur Marcel Brands.

De beleidsman is van mening dat met het aantrekken van de 22-jarige Sloveense aanvaller "alle voorgenomen versterkingen zijn afgerond."

PSV verzekerde zich eerder in de transferperiode al van de diensten van Ruben Bentancourt, Kevin Strootman, Dries Mertens, Georginio Wijnaldum, Przemyslaw Tyton en Timothy Derijck.

De Brabantse club zou daarnaast ook in gesprek zijn met Sparta over de jonge international Jetro Willems. Mocht er een overeenstemming worden bereikt maakt de zeventienjarige linksback het seizoen echter wel op huurbasis af bij de Kasteelclub.

Begin juni liet Brands nog weten dat het spelersbeleid bij PSV op de schop moest. De eigen jeugdopleiding zou centraal komen te staan. "PSV was altijd een kopende club, maar dat moet veranderen", liet de technisch directeur destijds optekenen.

Saga

Algemeen directeur Tiny Sanders toonde zich zeer tevreden met de uitkomst van de transfersaga rondom Matavz. Dinsdagavond leek een overgang nog af te ketsen.

Volgens Hans Nijland omdat de raad van commissarissen van PSV geen toestemming wilde geven. Hans van Breukelen, lid van die raad, bestreed die lezing echter.