GENK - Mario Been is ''ongelooflijk blij'' met zijn aanstelling bij Racing Genk. Dat vertelde de ex-trainer van Feyenoord dinsdag tijdens de officiële presentatie.

''Er zijn veel trainers die zonder werk zitten en ik krijg een club die vorig jaar kampioen werd en die dit jaar Champions League speelt.''

De lat ligt hoog bij Genk, aangezien voorganger Frank Vercauteren afgelopen seizoen de titel veroverde.

''Ik besef dat het een moeilijke taak is om Vercauteren op te volgen. Mijn doel is om de play-offs te halen.'' Daarvoor is een plek in de top zes noodzakelijk.

Versterkingen

Been heeft op zijn eerste werkdag bij Racing Genk direct twee versterkingen gekregen. De landskampioen maakte tijdens de presentatie van de Nederlandse coach bekend dat het overeenstemming heeft bereikt met de verdedigers Mohammed Sarr en Abel Masuero.

Sarr (27) is een Senegalese international die afgelopen seizoen met de Spaanse club Hercules uit de Primera Division degradeerde. Masuero is een 23-jarige Argentijn die overkomst van Gimnasia La Plata.

Benteke

Daarnaast werd ook de transfer van aanvaller Christian Benteke afgerond. De 20-jarige spits doorliep zijn jeugdopleiding bij concurrent Standard Luik, maar maakte in 2007 al eens de overstap naar Genk.

Na wederom een verblijf bij Standard keert de drievoudig international nu weer terug naar Racing Genk.