GENK - Mario Been is gelukkig met zijn rentree op de Europese velden. De Rotterdammer reageerde op de website van zijn managementbureau Sport Promotion verheugd op zijn aanstelling als trainer van Racing Genk.

''Ik ben blij dat ik weer aan de slag ga. Ik weet waar ik aan begin en ik kijk ernaar uit'', zei Been, wie een zware klus te wachten staat.

Genk is matig begonnen aan de competitie en treft in de Champions League grootmachten Chelsea, Valencia en Bayer Leverkusen. ''Ik zie het als een schitterend podium om op te acteren.''

Soepel

De onderhandelingen verliepen soepel volgens Been. ''Afgelopen zondag ben ik met zaakwaarnemer Rob Jansen voor de eerste keer aan tafel geschoven met de mensen van Genk. Daar heb ik een zeer plezierig en positief gevoel aan overgehouden. Nu is het akkoord bereikt."

De filosofie en recente prestaties van Genk spreken hem aan. ''Ze streven elk seizoen naar het hoogst haalbare en zo hoort het ook. Bovendien zijn er prestaties geleverd die passen in het beeld van een topclub."