AMSTERDAM – Sterspeler Oussama Assaidi van SC Heerenveen ruggesteunt zijn trainer Ron Jans, die van alle coaches in de eredivisie het meest onder druk staat. Onder meer enkele botsingen met mondige spelers zouden debet zijn aan de wankele positie van de oefenmeester.

"Onzin", stelt Assadi in het nieuwe NUsport-magazine. "We hébben niet eens mondige spelers."

"Oké, de trainer is vorig seizoen gebotst met wat jongens, maar dat kwam alleen omdat hij hen op de bank zette. Volgens mij had hij daar heel goede redenen voor", blikt de buitenspeler terug.

"Ik vind dat Luciano Narsingh Roy Beerens bijvoorbeeld terecht uit de basis heeft verdreven. Telkens als hij voor hem inviel, deed hij het beter en was hij belangrijk."

Geen kwaad woord

Heerenveen eindigde vorig seizoen op de twaalfde plaats onder de trainer die overkwam van FC Groningen. Vooral het op de bank zetten van de aankopen Bas Dost en Youssef El Akchaoui deed bij critici de wenkbrauwen fronsen.

"Als je het mij vraagt, heeft de trainer vorig seizoen bijna alleen maar logische keuzes gemaakt", zegt Assaidi echter.

"Van mij geen kwaad woord over Ron Jans. Ik werk vanaf dag één goed met hem samen en ik ben toch ook geen jaknikker. Als ik iets vind, dan zeg ik dat tegen de trainer. Dat kan gewoon bij hem, hoor."

Oneerlijk

De Amsterdammer wijt de kritiek aan de waan van de dag, die in de voetballerij heerst. "Als de resultaten tegenvallen, wordt er altijd heel veel over de trainer geroepen. Dan gaan door hem gepasseerde spelers zeuren in de media."

"Maar als we straks drie of vier wedstrijden op rij winnen, vindt iedereen Ron Jans ineens weer de beste trainer die Heerenveen zich kan wensen. Dan hoor je niemand meer over de spelers die hij ernaast zet. Zo is de voetbalwereld. Oneerlijk."

In het magazine van NUsport staat deze week een uitgebreid interview met Oussama Asaidi. De technicus gaat onder meer in op zijn jeugd en zijn interlandcarrière met Marokko. Het magazine ligt nu in de winkel en is bovendien online te bestellen.